EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
25 Eylül 2024

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İL DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2024 yılı Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme toplantısı Müdürlüğümüz toplantı salonunda; İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Harun KÖKSALAN, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Ümit KARAYEL, Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Ahmet TOPÇUOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri  Başkanı Sayın Dr.  Mehmet YILDIRIM,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sayın Uzm. Dr. Hasan KEPİÇOĞLU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan yardımcısı  Sayın Dt. Mehmet Vahit YILDIZ ‘ ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hemşiresi Sevilay ERSOY tarafından İlimizde sunulan Evde Sağlık Hizmetleri hakkında tanıtım ve 2023-2024 verilen hizmetlerin sunumu yapıldı.

2024 yılı ilk altı ay verilerine göre;
Evde Sağlık Hizmetlerine Kayıtlı 1905 Aktif hastamız mevcut olup, bu hastalarımıza ekiplerimiz tarafından 14.006 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen ziyaretlerde 5.840 Hasta Muayenesi, 1407 Mesane Sonda uygulaması, 2.413 Yara Pansumanı, 3.270 tetkik için kan alma, 102 Diş Hekimi Muayenesi, 27 Evde Diş Çekimi  hizmetleri sunulmuştur.

Düzenlenen toplantıda Evde Sağlık, Bakım, Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine dair İl protokolü kapsamında, vatandaşlarımıza daha verimli ve etkin hizmet sunumu için gerekli çalışmalar adına paydaş kurumlarla birlikte ortak kararlar alındı.