21 Mayıs Dünya Süt Günü
24 Ağustos 2017



Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun (IDF) 1956 yılında aldığı  karar gereği 21 Mayıs tüm üye ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de 1991 yılından bu yana 21 Mayıs ve bunu kapsayan hafta "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Süt insan vücudunun her yaşta ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağıdır. Çocuk yaşta tüketim alışkanlığının kazanılması, süt ve süt ürünlerine genç yaşlarda vücudumuzun yabancı kalmaması gerekmektedir. 
      Sağlığın yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketimi büyük öneme sahiptir. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen süt; obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynamaktadır.
      Günlük diyetimizde yer alan dört besin grubundan birisi olan, süt, yoğurt, peynir gibi besinleri içeren süt ve süt yerine geçenler grubu; özellikle protein ve kalsiyum içeriği açısından tüketilmektedir. Ayrıca B2 vitamini (riboflavin), B12 vitamini, A vitamini, tiamin, niasin, fosfor ve magnezyum olmak üzere birçok besin öğesi için önemli kaynaktır.
Özellikle  çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının bu grubu her gün süt tüketmesi gerekmektedir.