AİLE HEKİMLİĞİNE UYUM 1. AŞAMA SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR.
21 Şubat 2024

19-23 ŞUBAT 2024 TARİHLERİ ARASINDA AİLE HEKİMLERİNE YÖNELİK OLARAK DÜZENLENEN BÖLGE EĞİTİMİ

Sağlık Bakanlığımızın 24/11/2004  tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu , 25 Ocak 2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve 04.02.2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında;
2008 yılında ilimizin de geçiş yaptığı Aile Hekimliği sisteminde, İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde İlimizde 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan eğitim, İlimiz Aile Hekimleriyle birlikte Samsun, Karabük ve Sinop illerinden gelerek katılım sağlayan toplam 27 Aile Hekimine yönelik olarak ‘Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Sertifikalı Eğitim Programı’ ;
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih ŞERİFOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Atakan ÖZDEMİR, Aile Hekimliği Şube Müdürü Mustafa TURAN, Sağlık bakanlığımız adına Eğitimci olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Aile Hekimi Uzmanı Dr. Asiye Sezer OLGUN, İhsangazi İlçe Devlet Hastanesinden Aile Hekimi Uzmanı Dr. İlkim ATAK UÇUK, Merkez Şükrü ÜNLÜ ASM Aile Hekimi Uzmanı Dr. Cansu ŞERİFOĞLU, Merkez Kuzeykent ASM Aile Hekimi Uzmanı Dr. Cansu YILMAZ, Merkez  48 no lu ASM Aile Hekimi Dr. Evrin YÜCEBIYIK, Ankara Pursaklar Altınova ASM Aile Hekimi Uzmanı Dr. Tuğba İŞ KARA, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Aile Hekimi Uzmanı Dr. Sehernaz EKİCİ ve Adana/Seyhan Saniye Nadiye ERDEM ASM Aile Hekimi Uzmanı Dr. Özge GEL in ve Eğitim alacak Aile Hekimlerinin katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda açılış yapıldı.

İl  Sağlık Müdürümüz  Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK açılış konuşmasında “Sağlık alanında yapılan dönüşümle 1.basamak sağlık hizmetleri sunan aile hekimlerimizin rolü tartışılmaz olduğunu, Erken teşhise yönelik yapılan taramaların ve koruyucu sağlık hizmetlerinin etkin, verimli ve sürdürülebilir olması geleceğimiz açısından çok önem arz etmekte olup, vatandaşların birinci basamak hizmet sunan bir sağlık tesisinde derdine çare bulabilmesinin hastanelerdeki yoğunluğun da önlenebilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayarak aile hekimlerine yönelik bilgilendirmede bulundu, Ayrıca verilecek olan  bu eğitimin düzenlenmesinde   katkı sağlayan yöneticilerimiz, Müdürlüğümüz personellerimiz ile  ilimizden ve diğer illerden gelerek eğitim veren, Eğitimciler ve katılımcılara teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu”
25.01.2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğince Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından içeriği belirlenen ve 5 gün sürecek olan, Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Sertifikalı Eğitim Programı Kapsamında;
• Aile Hekimliğinin Tanımı ve Temel Özellikleri
• Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin Örgütlenme ve Finansman Modelleri
• Aile Hekimliği Mevzuat
• İletişimin Temelleri
• Hasta Hekim Görüşmesi
• Biyopsikososyal Yaklaşım
• Klinik Problem Çözme (Ayrışmamış Hasta )
• Periyodik Sağlık Muayenesi ve Birinci Basamakta Tanı ve Tarama Testleri
• Aile Hekimliğinde Kanser Taramaları
• Yetişkin Eğitimi-Eğitim Gereksinimlerinin Belirlenmesi-Hasta Eğitimi
• Birinci Basamakta Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri
• Bebek, Çocuk ve Ergen İzlemleri
• Evlilik Öncesi Ve Çocukluk Çağı Tarama Programları & Mikro Besin Destek Çalışmaları
• Yenidoğan Tarama Programları
• Bulaşıcı Hastalıkların İhbar ve Bildirim Sistemi
• Birinci Basamakta Bağışıklama Hizmetleri
• Aile Hekimliğinde Araştırma ve Epidemiyolojiye Giriş
• Eleştirel Makale Okuma
Konularında eğitimler planlanmış olup,
19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında 5 gün süreyle verilecek olan eğitimin, son günü olan 23 Şubat 2024 tarihinde eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara geçerlilik süresi yönetmeliklerle belirlenen ve Sağlık Bakanlığınca tescil edilen “Aile Hekimliği 1.Aşama Uyum Eğitimi Sertifikası” verilecektir.
Eğitim 23 Şubat Cuma günü düzenlenecek Sertifika töreni ile sona erecektir.

• ahek uyum eğt 011
  • ahek uyum eğt 09