KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA (KASTAMONU DEVLET HASTANESİ VE KASTAMONU FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON MERKEZİNIN TIP FAKÜLTESİ İLE BİRLİKTE KULLANIMI) AFİLİASYON ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU İMZALANDI.
02 Nisan 2021



KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA (KASTAMONU DEVLET HASTANESİ VE KASTAMONU FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON MERKEZİNIN TIP FAKÜLTESİ İLE BİRLİKTE KULLANIMI) AFİLİASYON ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU İMZALANDI.

     
     22/10/2019 Tarihinde Kastamonu Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğümüz arasında (Kastamonu Devlet Hastanesi ve Kastamonu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezinin Tıp Fakültesi İle Birlikte Kullanımı) Afiliasyon Ön değerlendirme Raporu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi TOPAL, İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin YAZI, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman GÜLER, Kastamonu Devlet Hastanesi Başhekimi  Op. Dr. Serdar BOZKURT ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Davut  DÖNER tarafından imzalandı.

     İmza altına alınan ön değerlendirme raporu ile Kastamonu Devlet Hastanesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Afiliye olarak hizmet vermesine yönelik İlimizde 3. basamak sağlık hizmetlerinin sunulmasındaki boşluğun doldurulması amaçlanmaktadır. 

     2018 TÜİK verilerine göre ilimiz 383373 nüfusa sahip olup, Türkiye’nin en yaşlı 2. ilidir. Ortalama yaşam süresi 78 yıl olan ilimizde, yaşlı nüfus oranının fazlalığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetinin daha efektif olarak sunulması ihtiyacını ön plana çıkarmaktadır. Afiliasyonla birlikte ilimiz ve çevre illerden tedavi için başvuran hastalarımızın teşhis ve tedavi süreçlerinin kısaltılmasında önemli rol oynayacaktır. 

    Aynı şekilde Kastamonu Devlet Hastanesi de Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Afiliye şekilde hizmet vermeye başlaması ile İlimizin sağlık sunum kapasitesinin hızla artacağı düşünülmekte olup, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesine ait faal olmayan binaların da hizmete alınması planlanmaktadır.

     Hastanelerimizde fiziki, teknik ve personel açısından geliştirilmiş 3. Basamak hizmet sunumu ile %1,54 olan toplam il dışı sevk oranımızda da azalma beklenmektedir.   2018 yılı TÜİK verilerine göre 2018 yılına ait kaba ölüm hızı binde 1,2 olup Türkiye verisinin yaklaşık iki katıdır.  Ölüm nedenleri araştırıldığında Türkiye verileri ile parelel bir şekilde ilk 3 sırada dolaşım sistemi hastalıkları, Tümörler ve Solunum sistemi hastalıkları dikkat çekmektedir. Afiliasyonla birlikte bu nedenlerin araştırılması, teşhis ve tedavi süreçlerinin kısaltılmasında önemli gelişmeler sağlanacaktır. 

Sonuç olarak; Afiliasyon yapılması neticesinde ilimizde 3. Basamak sağlık hizmet sunumuna başlanacak, eğitim araştırma faaliyetleri artırılacak, mevcut sağlık personellerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesi açısından uygun ortamlar hazırlanacak, ilimizin sağlık hizmet sunum kapasitesi artırılacak; aynı zamanda hizmet kalitesinin artırılması ile birlikte il dışı sevkler önemli oranda azaltılarak vatandaşlarımızın sevk işlemi olmaksızın daha hızlı, daha kaliteli ve daha efektif olarak yerinde sağlık hizmeti sunulabilecektir.



KAPAK 1600x800.jpg

  • DSC_6226_1600x1068.JPG
  • DSC_6214_1600x1068.JPG
  • DSC_6219_1600x1068.JPG
  • DSC_6223_1600x1068.JPG