SEPSİS EĞİTİM PAKETİ SUNUMU “Farkındalık, Tanı ve Tedavi”
12 Eylül 2017

Dünya’nın ve ülkemizin önemli sağlık problemlerinden olan SEPSİS hastalığı, yoğun bakımlarda sağlık hizmeti verilmesi sırasında en çok karşılaşılan sağlık problemlerindendir. Dünyada her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen, 5.5-8 milyon kişinin ölümüne yol açtığı hesaplanan, görülme sıklığı her yıl %8-13 arasında artış gösteren, hastanelerde gerçekleşen her 2-3 ölümden birisinin nedeni olduğu düşünülen SEPSİS hastalığının ülkemizdeki görülme sıklığı ile alakalı olarak yeterli istatistiki bilginin yer almaması nedeniyle ortalama yoğun bakım mortalitesi %60 civarında olduğu bilinmektedir (henüz yayınlanmamış ulusal araştırma sonucu).

Mayıs 2017’de Cenevre’de gerçekleşen Dünya Sağlık Asamblesinde ise SEPSİS ayrı bir gündem maddesi halinde ele alınmıştır. Sonuçta Sepsis önemli hastalıklar listesine alınmış, SEPSİS için ilk defa bir bütçe ayrılmış ve ülkemizin de dahil olduğu çeşitli ülkelerde kabul edilerek etkinliklerin düzenlendiği 13Eylül Dünya Sepsis Gününün kabulü ve daha fazla desteklenmesi kararı çıkmıştır.

Türk Yoğun Bakım Derneği ile Sağlık Bakanlığının iş birliği içerisinde 2014 yılından bu yana sağlık personeline yönelik olarak sürdürdüğü SEPSİS farkındalığı ve tanısı ile ilgili eğitim çalışmalarını 13 Eylül Dünya Sepsis Günü ile birlikte yeniden başlatacaktır.

Bu kapsamda 13Eylül 2017 tarihinde saat 15.30-17.30 arasında Kastamonu Devlet Hastanesinde Uzm.Dr. Özgür YILMAZ ve Uzm.Dr. Ayşe YILMAZ SEPSİS hastalığının farkındalık, tanı ve tedavisine yönelik sunumlarını gerçekleştireceklerdir.

Kastamonu Devlet Hastanesi İletişim Bilgileri

Adres:Kuzeykent Mah. Cankat Sok. No: 4 Merkez – KASTAMONU