10-12 Ekim tarihlerinde Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları na yönelik Hizmet içi Eğitim düzenlendi.
17 Ekim 2018

İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından ilimizde görevli aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim programları kapsamında planlanan eğitim 10-11-12 Ekim 2018 tarihlerinde İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimde, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertülay AÇIKEL tarafından Ulusal Görme Taraması, Psikiyatri Uzmanı  Dr. Ünsal AYDIN tarafından TRSM tanıtımı, faaliyetleri ve Damgalama, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe DEMİRCİ tarafından Akut Tonsillofarenjit ve Akut Sinüzitte Antibiyotik Yaklaşımı,   Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Burak KURT tarafından Bağımlılık İle Mücadele ve Diyabet, KOAH ve Hipertansiyon hastalıkları, Hemşire Perihan AŞIK tarafından Evlilik Öncesi Danışmanlık, Cinsel İstismar, Acil Obstetrik Bakım, Hemşire Huri BORAN tarafından Kanser taramaları konularında ve Ebe Ayşe ÖLMEZ tarafından  Çocuk, Ergen ve  Kadın Üreme Sağlığı Biriminin faaliyetleri ve takibi yapılan işlerdeki aksaklıklar hakkında eğitim düzenlendi. Eğitim programları kapsamında  110 Aile Hekimine ve 110 Aile Sağlığı elemanına hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir.