01 Ağustos 2018

Akılcı ilaç kullanımı, Antibiyotik direnci , Doğru beslenme,Hareketli yaşam, Sanal oyunların bağımlılığı, Çevreye ve Doğaya duyarlılığın artması konularındaki etkinliklerimiz devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Acil Sağlık, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Hizmetleri Başkanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Birimi tarafından 06-12 yaş  grubu çocukların sağlık okur yazarlığını artırmak, Akılcı İlaç Kullanımı, Antibiyotik Direnci , Doğru Beslenme, Hareketli Yaşam, Sanal Oyunların bağımlılığı, Çevreye ve Doğaya Duyarlılığın Artması gibi konuların işlendiği etkinliklerimiz devam ediyor.

Yaz tatili dönemi olması nedeni ile Kuran kursların da başlatılan etkinlikte Eczacı Şebnem YÜREKLİ  "Akılcı İlaç Kullanımı"ve "Antibiyotik Direnci" ile ilgili slayt eşliğinde eğitim verdi, üzerinde konu ile alakalı notların bulunduğu kalemlikler çocuklarımıza hediye edildi. Daha sonra "O Köy Benim" adlı monolog çocuklarla buluşturuldu.

Hemşire Ayşe YAZI' nın yazıp, sahnelediği  monologta,  yaz tatilinde, anneleri çalıştığı için köydeki babaannelerine götürülen , ellerinde oyun tabletleri ve bir poşet hazır gıdayla yerinden hiç kımıldamayan çocukların hikayesi canlandırıldı. Sonraki günlerinde, köyde babaannelerinin hastalığı nedeniyle, çeşme başında kuzuları sevme, bahçeden fasulye toplayıp pişirip zevkle yemek, ağaç tepelerinde her çeşit meyvenin tadına varmak, sabah güneş doğmadan uyanıp  kuş seslerini dinleme, geceleri gökyüzünde samanyolunu saatlerce seyretme dahil, kaçırdıkları tüm zevklerle tanışmaları. Yaşlı babaannelerine yardımları, devamında hasta komşuya çeşmeden su taşıyacak kadar aktif ve iyilik yapmanın  neşesini, zevkini almış çocuklara nasıl dönüştüklerinin hikayesi, çocuklarımıza Monolog olarak canlandırılmıştır.

Acil Sağlık, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Hizmetleri Başkanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Birimi bundan sonraki eğitimlerde de tiyatronun tartışılmaz etkisinden yararlanmak için senaryolar hazırlamakta ve eğitim/etkinlikleri devam etmektedir.

1600x800 KAPAK.jpg

• 001_IMG-20180725-WA0000.jpg