TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri) Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 04/07/2018

TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri) Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda Kastamonu Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Sağlık Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan temsilciler katıldı. Kurumlar arası işbirliğini arttırmak ve farkındalık kazandırmak amacıyla 6 ayda bir gerçekleştirilen TRSM İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin işleyişi, çalışmaları ve istatiksel veriler kapsamında kurul üyeleri arasında bilgi alışverişi ve güçlü işbirliklerinin oluşturulması amacı ile gerçekleştirilmiş olup, Kastamonu Devlet Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uz. Dr. Ünsal AYDINOĞLU tarafından TRSM faaliyetleri hakkında sunum yapılmıştır. Kurul üyelerinin değerlendirmeleri, görüş ve önerilerin alınmasının ardından toplantı sona ermiştir.

• 001_DSC_0124.JPG
  • 002_DSC_0128.JPG

KAPAK_1200x600.jpg

• DSC_0110.JPG
  • DSC_0109.JPG
  • DSC_0111.JPG
  • DSC_0114.JPG
  • DSC_0116.JPG

Araç İlçe Devlet Hastanemizde Diyaliz Merkezi Hasta Kabulüne Başladı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne  bağlı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hazır hale getirilen  “Araç Devlet Hastanesi-Diyaliz Merkezi” 04.06.2018 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek adına, hizmet binalarımızın yenilenmesi ve hizmetin kalitesinin artırılması kapsamında, Araç İlçemizde Geçtiğimiz Şubat ayında  hizmete giren Yeni 20 Yataklı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde  04.06.2018 Pazartesi  itibariyle Diyaliz hizmeti  verilmeye başlandı.  Diyaliz Hizmetlerinde Kastamonu da  il genelinde 373  hastamıza 128 aktif diyaliz cihazı ile hizmet verilmekte olup, İlimizde 11 ‘i Kamuda , 1 ‘i özelde olmak üzere toplam 12 diyaliz merkezi ile  hizmet verilmektedir.
Bölgede bilinen yaklaşık 20 diyaliz hastasına hizmet verecek olan, Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Diyaliz Merkezinin, 5 yatak kapasitesi ve 5 hemodiyaliz cihazı ile de ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır.