Bağımlılık İle Mücadelede Teknik Çalışma Grupları Toplantısı Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 08/06/2018

Bağımlılık İle Mücadelede Teknik Çalışma Grupları Toplantısı Gerçekleşti

2017/23 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları yazısına istinaden, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) ve İl Teknik Çalışma Grupları (İl Uyuşturucu ile Mücadele Teknik Çalışma Grubu, İl Alkol Bağımlılığı ile Mücadele Teknik Çalışma Grubu, İl Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Teknik Çalışma Grubu), İl Davranışsal Bağımlılıklar(Teknoloji ve Kumar Bağımlılığı ile Mücadele Teknik Çalışma Grubu, İl Bağımlılık ile Mücadele İletişim Teknik Çalışma Grubu) oluşturulmuş olup, kurul toplantılarının organizasyonu ve sekretaryası İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından koordine edilmektedir.

07.06.2018 tarihinde Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen, Vali Yardımcısı Ahmet ERTÜRK’ ün açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin YAZI’ nın konuşmaları ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yüksel KUTLU’ nun sunumlarıyla devam etti.

Toplantıda Teknik çalışma gruplarının konularını içeren, ilgili kurum ve kuruluşlarca yürütülmekte olan çalışmalar sırasında yaşanan aksaklıkların çözümü, Teknik çalışma grubu toplantılarına katılan kurul üyeleri arasında bilgi alışverişi ve güçlü işbirliklerinin oluşturulması, kurumların bağımlılık alanındaki yaptıkları ya da yapmayı planladıkları kurumsal faaliyetler ve yaşadıkları sorunlar kurula arz edilmiş,  kurul üyelerinin değerlendirme ve görüş bildirimleri, bağımlılık ile mücadele konularında yürütülen çalışmaların planlanması ile toplantı sona ermiştir.

KAPAK_1200x600.jpg

• DSC_0110.JPG
  • DSC_0109.JPG
  • DSC_0111.JPG
  • DSC_0114.JPG
  • DSC_0116.JPG

Araç İlçe Devlet Hastanemizde Diyaliz Merkezi Hasta Kabulüne Başladı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne  bağlı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hazır hale getirilen  “Araç Devlet Hastanesi-Diyaliz Merkezi” 04.06.2018 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek adına, hizmet binalarımızın yenilenmesi ve hizmetin kalitesinin artırılması kapsamında, Araç İlçemizde Geçtiğimiz Şubat ayında  hizmete giren Yeni 20 Yataklı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde  04.06.2018 Pazartesi  itibariyle Diyaliz hizmeti  verilmeye başlandı.  Diyaliz Hizmetlerinde Kastamonu da  il genelinde 373  hastamıza 128 aktif diyaliz cihazı ile hizmet verilmekte olup, İlimizde 11 ‘i Kamuda , 1 ‘i özelde olmak üzere toplam 12 diyaliz merkezi ile  hizmet verilmektedir.
Bölgede bilinen yaklaşık 20 diyaliz hastasına hizmet verecek olan, Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Diyaliz Merkezinin, 5 yatak kapasitesi ve 5 hemodiyaliz cihazı ile de ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır.