2018 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI DEĞERLENDİRMELERİ

Güncelleme Tarihi: 31/10/2018

2018 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI  DEĞERLENDİRMELERİ

Sağlık Bakanlığı 27/06/2015 tarihli ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” kapsamında 2018 yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri;
Teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile koruyucu sağlık hizmeti sunan ilimiz Kastamonu Devlet Hastanesinde 8-10 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılmıştır.

Bakanlığımızın 2017 yılında yapılan Sağlıkta Kalite Standartları değerlendirmesinde ilimiz Kastamonu Devlet Hastanesinin 79,20 olarak gerçekleşen Kalite standartları puanını, yıl içerisinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarının sonucunda 2018 yılındaki değerlendirmede 14,07 puan artırarak 93,27 puan olarak hesaplanmıştır.

Yapılan denetimlerde;
   Hastalara Verilen Sağlık Hizmetleri, İdari Hizmetler, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Acil Servis, Laboratuvarlar, Ameliyathane, Yoğun Bakımlar, Poliklinik ve Klinikler, Diyaliz Ünitesi, Doğum Hizmetleri, Eczane Hizmetleri, Sterilizasyon, Radyasyon Hizmetleri, Kan Transfüzyonu Hizmetleri, Enfeksiyon Hizmetleri, Tesis Yönetimi, Atık Yönetimi, Bilgi Yönetim Sistemi, Malzeme ve Cihaz Yönetimi, Arşiv Hizmetleri, Morg Hizmetleri ve pek çok bölümler Sağlıkta Kalite Standartları çerçevesinde değerlendirilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

KAPAK 1280x640.jpg

Araç İlçe Devlet Hastanemizde Diyaliz Merkezi Hasta Kabulüne Başladı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne  bağlı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hazır hale getirilen  “Araç Devlet Hastanesi-Diyaliz Merkezi” 04.06.2018 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek adına, hizmet binalarımızın yenilenmesi ve hizmetin kalitesinin artırılması kapsamında, Araç İlçemizde Geçtiğimiz Şubat ayında  hizmete giren Yeni 20 Yataklı Araç Devlet Hastanesi bünyesinde  04.06.2018 Pazartesi  itibariyle Diyaliz hizmeti  verilmeye başlandı.  Diyaliz Hizmetlerinde Kastamonu da  il genelinde 373  hastamıza 128 aktif diyaliz cihazı ile hizmet verilmekte olup, İlimizde 11 ‘i Kamuda , 1 ‘i özelde olmak üzere toplam 12 diyaliz merkezi ile  hizmet verilmektedir.
Bölgede bilinen yaklaşık 20 diyaliz hastasına hizmet verecek olan, Araç Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Diyaliz Merkezinin, 5 yatak kapasitesi ve 5 hemodiyaliz cihazı ile de ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır.